Vähem jäätmeid

Hesburgeris tehakse aktiivselt tööd selle nimel, et vähendada tegevuse käigus tekkivate jäätmete hulka.Kasutame pakkematerjali võimalikult vähe ning loobusime hamburgerite ja lasteeinete pappkarpidest.Joogiga ei anta enam automaatselt kaasa kõrt ega topsikaant.

Hesburger teeb koostööd ka tarnijatega, et leida lahendusi jäätmekoguste vähendamiseks.Taaskasutame võimaluste piires ka tootmises tekkivaid jäätmeid.

 Väiksemad pakendid aitavad loodust säästa

Hesburgeri restoranides kasutatavaid pakkematerjale arendatakse pidevalt keskkonnasäästlikumaks.Näiteks hamburgerite ümbrispaberid muutuvad aasta-aastalt üha väiksemaks ja õhemaks.Hoolikalt valitud pakkematerjalid ja -meetodid vähendavad liigsete jäätmete teket igal aastal märkimisväärselt.

Hesburgeri hamburgerid pakitakse alati paberisse.Plast- ja kartongkarpidest loobus ettevõte juba aastate eest.Biolagunevate paberite niiskuskindluse tagab keskkonnasõbralik, lagunev biokattekiht.

Isegi joogikõrred valmistatakse nüüd polüpropüleenist, mille tootmine koormab keskkonda vähem kui polüstüreen, mida varem kõrte valmistamiseks kasutati. Materjale arendatakse pidevalt ja ka tulevikus otsib Hesburger aktiivselt uusi keskkonnasäästlikumaid materjale.

Loodussõbralikud joogitopsid

Hesburgeri külma ja kuuma joogi topsid on PEFC (metsade sertifitseerimise kinnitamise programm) sertifikaadiga.Metsasertifikaat tagab, et topside tootmisel on arvestatud säästva metsamajanduse nõudeid.Toodetes kasutatava puitmaterjali päritolu peab olema tõendatav.Topse toodab Hesburgeri pikaajaline partner Huhtamäki Foodservice Finland Oy.

 E-arved

Soomes võtavad tarbijad igal aastal vastu kuni 300 miljonit ja ettevõtted hinnanguliselt 180 miljonit arvet.Hesburger ei suurenda ettevõtete arvete hulka, kuna oleme läinud üle arvete elektroonilisele esitamisele.

E-arve koostamisel tekib umbes poole vähem süsinikdioksiidi heitmeid kui paberarve koostamisel.Kuna transpordist tulenev mõju puudub, on e-arvete kasutamisel võimalik vähendada süsinikdioksiidi heitmeid kuni 90%.