Meie ettevõttesisesed retseptid

Hesburgeri toodete ühiseks nimetajaks on ettevõttesiseselt valmistatav maitsev majonees. Heikki Salmela lõi valge kurgimajoneesi 1972. aastal, kui Soomes Turus asuv Puutorin Grilli hakkas müüma topelthamburgere. Esimesel õhtul müüdi maha viis topelthamburgeri. Kuna see arv hakkas kiirelt kasvama, teadis Heikki, et just see majoneesiretsept on võitjaks loodud. Seejärel lõi ta kebabite jaoks paprikamajoneesi, mis samuti suureks hitt-tooteks sai.

Alguses toodeti kahte sorti majoneesi liitri kaupa. Ettevõtte kasvades tekkis vajadus järjest suurema koguse majoneesi järele. Nüüd toodetakse ühe vahetuse jooksul 4 000 liitrit majoneesi. Hesburgeri kastmetootmisega tegeleb umbes kümme täisajaga töötajat.

Meie kurgi- ja paprikamajoneesi retseptid on aastaid peaaegu muutumatuna püsinud. Majoneesile lisaks on meil ka oma ketšup ja sinep, aga ka mitmeid salatikastmeid ja magusaid kastmeid.

Tomatijaht

Ketšup on hamburgeride puhul sinepi ja teiste kastmete kõrval üks olulisemaid maitselisandeid. Seetõttu oli Hesburgeri ammune soov selle maitset täiustada.

Hesburgeri ketšup on Soome tootearenduse tulemus ning seda hakati tootma 1990. aastate keskpaigas. Ilmselgelt on ettevõttesisene ketšupi tootmine edendanud ka Hesburgeri konkurentsivõimet. Kohalik tootmine ja kõrge kvaliteediga toorained garanteerivad suurepärase tulemuse.

Salaretsepti järgi valmistatud Hesburgeri ketšup on erakordselt tomatine, sest ühe kilogrammi ketšupi kohta kasutatakse pea kaks kilo tomateid. Tomatid teevad ketšupi paksemaks ja maitsvamaks, mistõttu sobib Hesburgeri ketšup paljudele toitudele.

Täpne kogus tooraineid ja õige kuumutamine on tootmise juures väga olulised. Toorainete ja tootmisprotsessi kontroll tagab ketšupi järjepideva kõrge kvaliteedi ja hea maitse.

Hesburgeris toodetakse igal aastal pea miljon kilogrammi ketšupit, mis on umbes 30 protsenti kõikidest ettevõtte toodetud kastmetest. Soomes Kaarinas asuvas ketšupitehases toodetakse ka kogu välisriikide Hesburgeri restoranidesse minev ketšup. Kaarinas töötab kastmetootmises 10 inimest.

Jääsalat restoranidele

Lisaks kastmetootmisele vastutab Hes-Pro tootmistehas ka Soome Hesburgeri restoranides kasutatava jääsalati töötlemise eest. Jääsalati töötlemine hõlmab mitmeid etappe, alates pesemisest ja kuivamisest kuni tükeldamiseni. Üks etappidest on eraldamine, mille käigus andurid tuvastavad võõrkehasid ja need eemaldatakse salatist. Seejärel puhastatud ja tükeldatud jääsalat pakendatakse ja tarnitakse restoranidesse.